Toimitusehdot

Tilaajan on tutustuttava ennen tilausta kulloinkin voimassa oleviin toimitus- ja palautusehtoihin sekä tietosuojaselosteeseen. Ostaessaan tuotteita www.bassacollina.com -verkkokaupasta, asiakas hyväksyy ehdot. Tremini Oy Ltd omistaa www.bassacollina.com -verkkokaupan ja kaiken siellä olevan sisällön, sekä pidättää oikeuden muuttaa verkkokaupan toimitusehtoja.

Toimitusaika

Yleisimmät toimitusaikamme Suomeen ovat tilauksesta ja toimitustavasta riippuen 3-5 arkipäivää. Arkipäiväksi luetaan päivät maanantaista perjantaihin, yleisiä juhlapäiviä lukuun ottamatta. Tuotteet lähetetään yleensä samana tai seuraavana arkipäivänä. Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista haitoista.

Toimitustavat

Toimitustapoina verkkokaupassamme on Posti, Matkahuolto ja DB Schenker. Tilauksen yhteydessä on mahdollista valita nouto asiakkaan valitsemasta noutopisteestä tai toimitus omaan postiluukkuun. Pidätämme oikeuden käyttää tarvittaessa myös muita toimittajia vastaavalla palvelulla. Toimitamme tällä hetkellä Suomeen.

Toimituskulut

Toimituskulut ovat alle 50 euron tilauksissa 3,90€ ja yli 50 euron tilauksissa ilmaiset asiakkaalle. Mikäli osa tilauksesta palautetaan, myös toimituskulut lasketaan vastaamaan asiakkaalle jäävien tuotteiden hintaa.

Toimituksen viivästyminen

Tremini Oy Ltd ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä. Emme vastaa myöskään viivästyneen toimituksen tai muun tilaukseen liittyvän tekijän aiheuttamista välillisistä tai välittömistä haitoista.

Peruutusoikeus

Sinulla on kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksesi 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Tutustu tarkemmin palautusehtoihimme.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Mikäli haluat peruuttaa tilauksesi, ilmoita aina asiakaspalveluumme sähköpostilla info@bassacollina.com. Lisätietoja löydät palautusehdoistamme.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, pyydämme teitä olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla info@bassacollina.com tai soittamalla asiakaspalveluumme 040- 837 9434
Kuljetuksessa rikkoutuneet lähetykset

Kun vastaanotat paketin, tarkista ensimmäisenä paketti ulkoisesti nähdäksesi, onko siinä mitään merkkejä vaurioitumisesta. Näitä voivat olla esimerkiksi kuhmut, lommot, reiät, tai muut merkit, jotka viittaavat tavaran vahingoittumiseen. Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa, asiakkaan vastuulla on ilmoittaa tästä välittömästi kuljetuksen suorittajalle paketin vastaanottamisen yhteydessä. Kuljetuksen kuittaamisen jälkeen tuote on asiakkaan vastuulla. Mikäli asiakas ei ole paketin vastaanottamisen yhteydessä ilmoittanut vahingoista ja allekirjoittanut paketin olevan ulkoisesti vahingoittunut, kuljetusvahinkoilmoitus hylätään.

Hinnat

Kaikkien tuotteidemme hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%. Hinnat ovat euroissa. Tremini Oy Ltd pidättää oikeuden muuttaa hintojaan.

Kaupan peruminen Tremini Oy Ltd:n osalta

Tremini Oy Ltd:llä on oikeus perua mikä tahansa bassacollina.com sivustolla tapahtuva kauppa, mikäli siihen on syy. Syy voi olla esimerkiksi selkeä hintavirhe, tuotteen saatavuus, virheellinen varastotilanne tai muu syy joka tekee kaupan perumisesta tarpeellista.